Yazdan yaptığım turşular kısa sürede tükenince kışın bulabileceğimiz malzemelerden tekrar turşu yaptım ve çok güzel oldu dünkü gelen misafirlerimde beğenip tarifini isteyince bloga koymak istedim turşunun tuz oranını Oktay Ustanın tarifine göre ayarladım.
Öncelikle turşuya başlamadan önce 4 su bardağı(200ml) suyu kaynatın ve içerisine 1 yemek kaşığı iri tuz atın ve soğuyunca içerisine yarım su bardağı elma sirkesi koyun.
1 küçük beyaz lahanayı doğrayıp üzerine kaynar su dökün vesoğumaya bırakın.
Karnıbaharları yıkayıp küçük parçalara ayırın,havuçları verev olarak kesin ve biberleri yıkayıp uçlarını kesin.
Turşu kuracağınız kavanozun dibine biraz nohut birazda buğday koyun ve malzemeleri kat kat dizin aralara sarısak koyun ve hazırladığınız suyu kavanoza dökün üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin ve turşularınızın çabuk olması için 1 hafta kadar oda ısısında bekletin ara sıra kavanozların kapağını açıp 5 dakika kadar bekletip tekrar kapatın ve 1 hafta sonra serin bir yere kaldırabilirsiniz ,15 gün sonra turşunuz hazır.
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder