5 Nisan 2012 Perşembe

PATLICAN KEBABI



          Bizim evde oldukça sevilerek yenilen çok lezzetli bir patlıcan yemeğidir.Patlıcanın mevsimi geçmeden mutlaka denemelisiniz.Genellikle kemer patlıcan ile yapıyorum ama bu sefer yamula patlıcanı ile yaptım çok daha lezzetli oldu.
          MALZEMELER:    250-300 g  koyun kıyması(orta yağlı dana kıymasıda olabilir)
                                      5 adet ince kemer patlıcan
                                      1 adet kuru soğan
                                      2 diş sarımsak
                                      yarım kaşık biber salçası
                                     maydonoz
                                     tuz ,biber
        Patlıcanlar öncelikle alaca soyularak 1-2 cm ara ile verev şekilde kesilir alt tarafı kopmayacak şekilde ,tuzlu suyun içerisine konur.Kıyma ,rondoda çekilmiş soğan ve sarımsak,doğranmış maydonoz,biber salçası,tuz ve biber elle güzelce karıştırılır.Suyu iyice sıkılmış patlıcanların kesilen yerlerine bastırılarak doldurulur ve geniş bir tencereye yerleştirilir.2-3 sarımsakta soyularak tencereye konur.1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı suyun içerisinde ezilerek patlıcanların üzerine dökülür.2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilir birazda tuz atılır ve patlıcanların üzerine bir tabak ters çevrilerek konur ,tencerenin kapağı kapatılır.Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.Patlıcanlara çatal batırılarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
        Bu yemeğin lezzetli olması için kıymanızın mutlaka biraz yağlı olması gerekli ve sarımsaklarıda unutmamalısınız.

             AFİYET OLSUN..................


Hiç yorum yok: