5 Nisan 2012 Perşembe

ÇUBUK


      Çubuk çok lezzetli ve uzun süre tazeliğini koruyor ,tarifi aldığımdan beri tam 4 kere yaptım.Çayın yanında çıtır çıtır çok lezzetli yemeside oldukça keyifli mutlaka deneyin evinizden hiç eksik etmeyeceğiniz bir tarif.

        MALZEMELER:   yarım paket margarin veya tereyağ
                                 1 su bardağı sıvıyağ
                                 1+1/4 su bardağı su
                                 2 yumurta beyazı (sarıları üstüne)
                                 1 çorba kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
                                 1 tatlı kaşığı tuz
                                aldığı kadar un

       Margarini eritin ve soğuyunca  un hariç diğuvarlayıp istediğiniz büyüklükte kesier malzemeleri koyun 2-3 dakika kadar bekleyin ki maya biraz yumuşasın.Elinizle biraz karıştırıp unu koyun ve ele yapışmayacak bir hamur yapın ve hamuru iyice yoğrun ki özdeşleşsin,üzerini örtüp yarım saat kadar bekletin. 
       Dinlenen hamuru yuvarlayıp istediğiniz büyüklükte kesip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
       Soğuduktan sonra ağzı kapaklı bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.


AFİYET OLSUN.................

Hiç yorum yok: