2 Nisan 2012 Pazartesi
KAVALA KURABİYESİ
Bu kurabiyeleri uzun zamandır denemek istiyordum ,Edirne'den gelen kavala kurabiyelerini yedikten sonra bende yaptım .Orjinaline benzedi hatta bence dahada lezzetliydi.
MALZEMELER : 150 g tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri parçalanmış badem
3 su bardağı un
Öncelikle unu çelik bir tavada hiç yağ koymadan hafif sararana kadar kavurun ve eleyin.Bademleride yağsız bir tavada kavurun.Yağları.pudra şekerini ve yumurtayı koyup 5 dakika kadar elinizle iyice karıştırın.Kavurduğunuz unu ve kabartma tozunu ekleyin .Un kavrulduğu için hamurun toparlanması biraz zor oluyor hamurunuz toparlanmazsa 1 yemek kaşığı süt koyabilirsiniz.Elinizle hamuru düzeltip kalıpla veya bardakla ay şekli verin ve 170 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarmayacak şekilde pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
AFİYET OLSUN...........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder