Bu pastada da herzaman kullandığım ve çok memnun kaldığım pandispanyayı kullandım .3 parçaya kesip aralarına doğranmış çilek ve kreme sürdüm üzerinide aynı şekilde kreme ile sıvayıp çilekle süsledim ve çilek jölesi döktüm fıstıklada süsledim görüntüsü çok güzeldi .
Pasta Keki
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su
1. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.
Pasta Keki
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su
1. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.
2. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
3. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
4. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)
5. Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
6. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
Ara kreması ise 4 su bardağı süt ile 4 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta karıştırılarak pişirildi ,soğuyana kadar ara sıra mikserle çırpıldı soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katıldı ve çırpmaya devam edildi.Kremanın tadı çok güzeldi onun için pastanın üzerinede bu kremayı sürdüm.
Kremanız yetişmezse üzerini süslemek için ayrıca krem şanti kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.............
3. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
4. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)
5. Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
6. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
Ara kreması ise 4 su bardağı süt ile 4 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta karıştırılarak pişirildi ,soğuyana kadar ara sıra mikserle çırpıldı soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katıldı ve çırpmaya devam edildi.Kremanın tadı çok güzeldi onun için pastanın üzerinede bu kremayı sürdüm.
Kremanız yetişmezse üzerini süslemek için ayrıca krem şanti kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder