1 Nisan 2012 Pazar

KUMPİR


 

KUMPİR

1
419



                    Evde kumpir yapmayı ilk defa denedim ama nefis oldu sanırım çocuklar bundan sonra benden sık sık isteyecekler.

           Kumpir yapımında en önemli olan iyi cins patateslerin kullanılması.Kişi sayısına göre iri patatesler iyice yıkanır ve çatalla bir kaç yerinden delinerek fırının ızgarasının üzerine konulur 250 derecede patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 50-60 dk pişirilir .

            Fırından çıkarılan sıcak patatesler uzunlamasına kesilir ,yanlara doğru açılır.Sıcak patatesin içerisine tereyağ ve rendelenmiş kaşar konulur ve çatal yardımıyla patatesler yavaşca ezilerek karıştırılır .Üzerine ise ; rus salatası
                                   haşlanmış mısır
                                   küp küp doğranmış ve zeytinyağda kavrulmuş sosis
                                   kornişon turşu,ketçap ,mayonez

konarak sıcak sıcak servis yapılır.Ev halkı çok beğenerek yedi hatta hazır yediklerinden daha güzel olduğunu söylediler denemek isteyenler için tarifide ayrıntılı olarak verdim .

    
         Patatesleri mikrodalgada pişirmek isterseniz 15dk sizin için yeterli olacaktır.

            
               AFİYET OLSUN......................

Hiç yorum yok: