1 Nisan 2012 Pazar

P.D.Ç.S 19 - GÜLLAÇ




             Güllaç ramazan dışında da bizim evde en çok tercih edilen tatlılardandır.Resim pek güzel çıkmadı ama elimde olan tek kare bu epeydir de bloğumu güncelleyemediğim için koydum .

             MALZEMELER :           10 yaprak güllaç
                                           6 su bardağı süt (su bardağı 200ml )
                                           1,5 su bardağı toz şeker
                                            ceviz

           Sütü bir tencereye koyup ısıtın ama kaynamasın kaynar sütü güllaçların üzerine dökerseniz çok yumuşar ve hamur olur .Isınınca içerisine şekeri koyup eriyene kadar karıştırın. gülaç yaprağının sığacağı büyüklükte bir tepsiye sütün birazını koyup gülaç yaprağını süte batırın sonra arkasını çavirip batırın ve yumuşayan güllacı yuvarlak borcama serin ,diğer güllaçlarıda aynı şekilde sütle yumuşatıp serin 5. katı serdiğinizde cevizi arasına koyun ve gülaçlar bitene kadar devam edin.Tepside kalan sütüde güllaçların üzerine boşaltın .Oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletip sonra buzdolabına koyun 1 saat dinlendikten sonra servise hazır olur.


           Bu güllaç tarifimi etkinliğe ev sahipliği yapan YEMEKGÜNCESİ arkadaşıma gönderiyor ve kolay gelsin diyorum.


             AFİYET OLSUN........................

Hiç yorum yok: