2 Nisan 2012 Pazartesi
KETE
MALZEMELER : 1 paket margarin(eritilecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yumurtanın beyazı (sarısı ketenin üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
tuz
un
Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve biraz mayalanmaya bırakın.Hamurdan bezeler alarak yuvarlayın (isterseniz arasına iç koyabilirsiniz .İçi için 2 yemek kaşığı tereyağını eritin 4 yemek kaşığı kadar tuz kotun birazda tuz atarak biraz kavurun ve soğumaya bırakın) ve tepsilere dizin 1 saat kadar mayalanmaya bırakın ve üzerine yumurtanın sarısını sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder