2 Nisan 2012 Pazartesi

KETE



        MALZEMELER :               1 paket margarin(eritilecek)
                                                  1 su bardağı sıvı yağ
                                                  1 su bardağı süt
                                                  1 su bardağı yoğurt
                                                  1 su bardağı ılık su
                                                  2 yumurtanın beyazı (sarısı ketenin üzerine)
                                                  2 yemek kaşığı şeker
                                                  1 paket yaş maya
                                                   tuz
                                                   un
              

             Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve biraz mayalanmaya bırakın.Hamurdan bezeler alarak yuvarlayın (isterseniz arasına iç koyabilirsiniz .İçi için 2 yemek kaşığı tereyağını eritin 4 yemek kaşığı kadar tuz kotun birazda tuz atarak biraz kavurun ve soğumaya bırakın) ve tepsilere dizin 1 saat kadar mayalanmaya bırakın ve üzerine yumurtanın sarısını sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    

Hiç yorum yok: