Daha öncede şekerpare tarifi vermiştim ,malzemeler aynı ama şeklini değişik yaptım üzerine fındık koymak yerine içerisine ceviz koydum bir de böyle deneyin isterseniz.
MALZEMELER : 1 paket margarin
MALZEMELER : 1 paket margarin
yarım su bardağı şeker
2 yumurta (yumurtanın birini sarısı ayrılacak)
4 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
un
1 su bardağı ceviz
ŞERBET İÇİN : 3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Su ve şeker tencereye konup karıştırılır 15 dakika kadar kaynatılır 1-2 damla limon sıkılır ve ocaktan indirilir.
Margarin şeker ve yumurtalar 5 dk kadar el ile iyice yoğrulur diğer malzemelerde eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur hazırlanır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elle bastırarak açılır ve içerisine ceviz koyularak kapatılır ,kapatılan yer alta getirilerk tepsiye dizilir.Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek çatalla şekil verilir ve 180 derecede pişirilir .İkiside ılıkken üzerine şerbet dökülür ve tepsiyle üzeri kapatılarak şerbeti çekmesi sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder