1 Nisan 2012 Pazar

KAYMAKLI POĞAÇA



     Evde yoğurdun yüzü yenmediği için üzerinden alıp dondurucuda saklarım ve daha sonra hamurişlerinde kullanırım ,dolapta yine kaymak birikince poğaça yapmaya karar verdim.Çok lezzetli oldu hemde yoğurdun kaymağını değerlendirmiş oldum.


             MALZEMELER :          250-300 g kadar kaymak
                                                1 su bardağı süt 
                                                1 su bardağı su
                                                1/2 su bardağı sıvı yağ
                                                2 yumurtanın beyazı içerisine sarısı poğaçaların yüzüne
                                                1 paket yaş maya
                                                3 yemek kaşığı şeker
                                                1tatlı kaşığı tuz
                                                aldığı kadar un

              Bütün malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur elde edilir ve kabarmaya bırakılır.Hamur kabarınca içerisine peynir konularak şekil verilir ve tepside yarım saat bekletilerek yumurtanın sarısı sürülür ve 200 derecede iyice ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: