0
255
Kabak çiçeğini kayınvalidem doldurup göndermişti banada pişirmesi kaldı .Çok severek yeriz bu yemeği,sanırım ege bölgesinde de yapılıyormuş.Sabah erkenden kabak çiçekleri toplanır ve daha önceden hazırlanmış zeytinyağlı dolma içi ile içleri doldurulur ve çiçeğin yaprakları içine doğru itilir.içlerinin fazla doldurulmamasına dikkat etmek gerekir.Bağı bahçesi olmayanlar çiçekleri köy pazarlarına sabah erkenden giderek bulabilirler.Doldurulmuş çiçekler tencereye dizilir üzerine biraz zeytinyağı (veya tereyağ) konulur,sıcak su eklenir ağzınada bir kapak kapatılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.Suyunu azar azar koyup ara sıra kontrol ederek pişirmek gerekir.Tencerede bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Yerken isterseniz sarımsaklı yoğurtda dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder