30 Mart 2012 Cuma

BENEKLİ REVANİ


0
151

              MALZEMELER :           4 yumurta
                                          4 fincan şeker
                                          4 fincan yoğurt
                                          4 fincan irmik
                                          4 fincan un
                                          2 paket kabartma tozu
                                          1 fincan sıvı yağ
                                          kakao
             ŞERBET İÇİN : 4 su bardağı su ile 3 su bardağı şeker karıştırılıp 10dk kaynatılır ateşten almadan önce 2-3 damla limon sıkılır
             
           Yumurta ile şeker çırpılır daha sonra yağ ve yoğurt eklenir çırpmaya devam edilir .Un,irmik ve kabartma tozları konularak karıştırılır ve karışımdan bir kepçe kadarı ayrılır kalan hamur yağlanmış tepsiye dökülür (ben borcamın büyük dikdörtgen tepsisini kullandım).Ayırdığımız hamura kakao eklenir ve tatlı kaşığı ile tepsideki revaninin üzerine aralıklarla kaşık kaşık dökülür.180 derecedeki fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıktıktan 10dk sonra dilimlenir ve ılık şerbet dökülür .Servis yapmadan önce revaninin şerbeti iyice çekmesi beklenir.

              AFİYET OLSUN........................

Hiç yorum yok: