11 Temmuz 2014 Cuma
HAŞHAŞLI REVANİ
Haşhaşlı revaniyi dolapta bekletip servis yaparsanız soğuk soğuk çok lezzetli oluyor iftardan sonra çayla birlikte nefis...
Malzemeler: 3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı yoğurt
çeyrek su bardağı zeytinyağ
yarım su bardağı haşhaş
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
çay kaşığının ucu ile karbonat üzerine 2-3 damla limon sıkın
Su bardağınız biraz büyükçe olsun çay içtiğiniz kupalar olabilir.Hamur çok az gibi oluyor ama pşince ve üzerine şerbeti dökünce bayağı kabarıyor.
Önce şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış kare borcama döküp 180 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 5 dakika kadar bekleyip soğumuş şerbeti üzerine dökün .
Şerbet : 2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Suyu ve şekeri tencereye koyup 5 dakika kaynatın 1-2 damla limon sıkıp altını kapatın.
Tatlı bütün şerbeti içine çekiyor ve dinlendikçe daha güzel oluyor.Önce şerbeti hazırlayıp sonra tatlıyı pişirirseniz işiniz daha kolay olur.
AFİYET OLSUN............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder