21 Haziran 2012 Perşembe
COCOSTAR KEK
Bu kekleri görünce mutlaka denemem gerektiğini düşündüm ve babalar günü için hazırladığım kahvaltı sofrasında yaptım,hindistan cevizi seviyorsanız bu tarif tam size göre ...
Hangi sitede gördüğümü hatırlayamadım ama zaten ordaki tarifin yağ oranı çok fazla olduğu için ben tarifi ben kendime göre uyarladım çokta güzel oldu.Özellikle hindistan cevizli kısmı çok lezzetli oldu.
KEK İÇİN MALZEMELER: 4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat üzerine yarım limon suyu
kek fırından çıkınca ıslatmak için 1 çay bardağı süt
KREMASI İÇİN: yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 g kadar)
ÜZERİ İÇİN : 1 paket bitter çikolata (80 g)
2 yemek kaşığı çokokrem
Öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır .Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir.
Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 1-2 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.Tereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır.
Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştyirilir(kıvamı biraz kou oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin).
Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üzerine yayın ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın ben akşamdan yaptım .
AFİYET OLSUN...............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder