Bu kurabiyelerin tarifi bana ait oldukça sağlıklı ve nefis bir tadı var yiyenler çok beğendiler.İçerisinde sağlığa zararlı hiç bir şey yok.Hızla tüketildiği için ancak 2 tanesinin fotoğrafını çekebildim.
MALZEMELER : 3/4 su bardağı sızma zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı müsli
1 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı yaban mersini
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kırılmış fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar tam buğday unu
Yağı,yoğurdu ,şekeri ve yumurtayı koyup elinizle çırpın üzerine un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın .Unu yavaş yavaş ekleyin hamur elinize yapışmadığında kıvamı tamamdır.Hamuru yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecede 15 -20 dakika kontrol ederek pişirin.Tam buğday unu olduğunda üzeri kızarmıyor kurabiyenin altı kızarınca pişmiş demektir.Yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor.
AFİYET OLSUN.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder