2 Nisan 2012 Pazartesi

EVDE MARSHMALLOW YAPIMI





     Evde marshmallow yapımını MORPATLICANDA görünce çok heyecanlandım ve denemek istedim çocukken hepimizin severek yediği çokomelin içindeki o beyaz kısım .Malzemede biraz eksiklerim olsada yapmaya karar verdim sanırım benimki birazdaha yumuşak oldu ama bir gün beklediğinde daha güzel olmuştu çilekle beraber yemek çok hoşumuza gitti .Marshmallowun bir kısmınıda hazır kekten kestiğim parçalar üzerine yerleştirip üzerine çikolata sosu dökerek servis yaptım.Tarifi adım adım resimleri ile anlatan  arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ve tarifini aynen kopyalıyorum (isterseniz  burayı tıklayarak yapım aşamalarını görebilirsiniz) benim yaptığım değişiklikleride belirterek...

 Malzemeler;

Bardak ölçüsü : 250 ml 
Kaşık : 25 gr


3 çorba kaşığı glikoz
1/2 su bardağı su (1/2 cup)
2 su bardağı pudra şekeri


2 yemek kaşığı toz jelatin ( 3 tane yaprak jelatin kullandım)
1/2 su bardağı soğuk su

Pudra şekeri ,nişasta karışımı (bu karışımın yerine hindistan cevizi serptim)

Glikoz,su ve pudra şekeri bir sos tenceresine konur ve pudra şekeri eriyip,saydamlaşana kadar düşük ısıda ısıtılır/pişirilir.

Ayrı bir yerde toz jelatin ve soğuk su karıştırılır ve vakit kaybetmeden hemen çırpılmaya başlanır.Jelatin iyice kabarana kadar çırpılır.


İyice kabaran jelatine ısıtılıp saydamlaşan pudra şekerli karışım dökülür ve yine hemen çırpılmaya başlanır.Önemli olan nokta ise sadece 12 dakika çırpılacak olmasıdır.Asla 12 dakikayı geçmiyoruz.Bu yüzden yanınıza mutfak saati alırsanız iyi olur.

Çırpılıp koyulaşan ve kabaran karışımımızı eşit miktarlarda pudra şekeri ve nişasta karışımı elediğimiz kaba boşaltıp üzerini düzlüyoruz ve yine aynı şekilde karışımdan döküyoruz.

İsterseniz benim yaptığım gibi sıkma torbasına doldurup küçük damlacıklar da sıkabilirsiniz.

Üzerine streç filmle kaplıyoruz ve hemen buzdolabına kaldırıyoruz.Dolapta en az 4 saat beklemesi gerekiyor tercihen 1 gece tutmanız iyi olacaktır daha iyi kıvam alıyor.

Marshmallow




1 gecenin sonunda yağlanmış bir bıçakla istenilen büyüklerde kesilip yine pudra şekeri ve nişastalı karışıma bulanıp,fazlalığı silkeleniyor sonra da afiyetle yeniyor...




Önemli olan noktaları es geçmez iseniz gayet kolay bir tariftir.İsterseniz üzerine çikolata gezdirebilirsiniz ya da en altını çikolataya bandırabilir,soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.




                       AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok: