Bu pastayı arkadaşım TARİF BAHÇESİNDE gördüğümden beri yapmak istiyordum pastanın adı KİVİLİ BOMBA ama ben çilekle yaptım görüntüsüde tadıda çok güzel oldu.Tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ve tarifi ayne kopyalıyorum.
6-8 kişilik
Malzemesi
1 paket hazır pandispanya
2 kutu krema
2 paket krema sertleştirici
1 çay bardağı pudraşekeri
8-10 çorba kaşığı süt
6 kivi (ben çilek kullandım)
1 paket tart jölesi (ben vişne suyu ile hazırladım)
Süsleme için:(süsleme kısmını yapmadım)
yarım paket kremşanti
yarım çay bardağı süt
1. Kremaları derin bir kaba alıp krema sertleştirici ile beraber katılaşana kadar çırpın. Pandispanyanın bir katını küp küp doğrayın ve 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatın. Küp pandispanyaları çırpılmış kremanın içine katıp yavaşca karıştırın.
2. Çilekleri yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Derin bir kabı streç folyo ile kaplayın ve çilek dilimlerini sıralayın.
3. Krema karışımını çileklerin üzerine doldurun. Kalan pandispanya kekini 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatıp kremnın üzerine yerleştirin ve pastayı 2 saat buzdolabında bekletin.
4. Pastayı dolaptan çıkarın ve ters çevirin. Tart jöleyi paketin üzerinde ki tarife göre hazırlayın. Jöleyi bir dakika bekletikten sonra pastanın üzerine heryerine gelecek şekilde gezdirin. Jöle soğunca tekrar pastayı 1 saat kadar buzdolabta bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN...............
AFİYET OLSUN...............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder