Kayseri ye özel yöresel tatlımızı bayramda yapıp misafirlerime ikram ettim biz çocukkende annem çok yapardı tahin ve pekmez tadını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz yapılış aşamalarınıda sizin için fotoğrafladım ....
MALZEMELER : 1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma
7 su bardağı un
ŞERBET İÇİN: 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım su bardağı pekmez
Fırın tepsisinin (büyük fırın tepsisi) içine un koyup ortası açılıp diğer malzemeler konur ve karıştırılır ve tepsiye eşit kalınlıkta döşenir ve elle bastırılır ve pişirmeden önce dilimlenir 180-200 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Şeker ve su 15 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve pekmez eklenir . Tatlı soğuk şerbet sıcak olcak şekilde dökülür ve şerbeti çekince servis edilir 1 gün bekleyen nevzine daha lezzetli olur Yerken isterseniz üzerine tahin ve pekmez gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..........
Bu yöresel tatlımızı 77.PDÇS etkinliğini düzenleyen arkadaşımız GELİBOLU 17 ye gönderiyor kolaylıklar diliyorum.
3 yorum:
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Canım çok teşekkürler,ellerine sağlık,,,,güzel tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/nevzine.html yayında,,gene bekliyorum,selamlar
cok degisik bir lezzet deniyeceklerime ekledim :)
Yorum Gönder