KARAKAZANDAN-Elmali kek
Eveet; geldim artik herkes tatilini yapti okullar acildi ve blogada dönüs olsun diyorum.Bunu en cok kendime söylemem gerek herhalde? Bir de facebook var ya o da cok beni engelliyordu ve az önce onuda iptal ettim,benim cok zamanimi aliyordu.Bilgisayardan olsa belirli bir zaman icinde acardim ama cep telefonundan olunca devamli elimde idi.Allaha sükür ki kesin bir kararla kurtuldum InsAllah.Sayfami birakmam cünkü burayi seviyorum gerci eskisi gibi degil,önceden daha iyiydi bir etkinlik olunca sevinirdim ve yeni tarfiler aramaya baslayip ve degisik yöresel tarfileri denemeye özen gösterirdim.Yine de sevincliyim cünkü PDCE 76. oluyor ve katiliyorum,gercekten herkesi davet ediyorum ve arkadasimiza destek verelim güzel tariflerle ve resimlerle.Konu etkinlik ve cay olunca bende sonbahara, etkinlige,cayin yanina eslik eden elmali cevizli ve tarcinli kek ile katiliyorum arkadasimiz Füsunun mutfagi kolayliklar diliyorum ve tarifimi ona gönderiyorum.
Malzemeler:
- 3 yumurta.
- Bir su bardagi seker.
- Bir su bardagi süt.
- Bir cay bardagi siviyag ve üc corba kasigi oda sicakliginda tereyag.
- Bir paket kabartma tozu ve vanilya.
- Iki tane elma.
- Yarim bardak caviz ufalanmis.
- Aldigi kadar un.
Yapilisi:
Yumurta ve seker iyice cirpilir vanilya süt eklenir cirpilir yag eklenir tekrar cirpilir.Malzemeler iyice karisir pürüzsüz bir kivam elde edilir.Kabaratma tozu ve un elenir ve karisima eklenir kivam alana kadar un eklenir,yaglanmis kelepceli kaliba kek dökülür.Önceden rendelenmis elmalari az bir seker,tarcinla iyice karistirilir ve kekin her tarafina gelecek sekilde yayilir,cevizler serpilir. 180° önceden isitilmis firinda yaklasik 40-45 dakika pisirilir.Yanina mutlaka cay demlenir ve afiyetle yenir.
1 yorum:
slm tarifiniz cok lezız gozukuyor ellerinşze saglık.......
Yorum Gönder