24 Eylül 2012 Pazartesi

PDÇS-76 TARİF NO:24

   Karakazandan nefis bir kek tarifi geliyor etkinliğimiz için elmalı kekler her zaman çok lezzetlidir çok severim arkadaşımızın diğer tariflerinide görmek isterseniz TIKLAYINIZ..........


   

KARAKAZANDAN-Elmali kek

Eveet; geldim artik herkes tatilini yapti okullar acildi ve blogada dönüs olsun diyorum.Bunu en cok kendime söylemem gerek herhalde? Bir de facebook var ya o da cok beni engelliyordu ve az önce onuda iptal ettim,benim cok zamanimi aliyordu.Bilgisayardan olsa belirli bir zaman icinde acardim ama cep telefonundan olunca devamli elimde idi.Allaha sükür ki kesin bir kararla kurtuldum InsAllah.Sayfami birakmam cünkü burayi seviyorum gerci eskisi gibi degil,önceden daha iyiydi bir etkinlik olunca sevinirdim ve yeni tarfiler aramaya baslayip ve degisik yöresel tarfileri denemeye özen gösterirdim.Yine de sevincliyim cünkü PDCE 76. oluyor ve katiliyorum,gercekten herkesi davet ediyorum ve arkadasimiza destek verelim güzel tariflerle ve resimlerle.Konu etkinlik ve cay olunca   bende sonbahara, etkinlige,cayin yanina  eslik eden  elmali cevizli ve tarcinli kek ile katiliyorum arkadasimiz  Füsunun mutfagi   kolayliklar diliyorum ve tarifimi ona gönderiyorum. :)
Malzemeler:
  • 3 yumurta.
  • Bir su bardagi seker.
  • Bir su bardagi süt.
  • Bir cay bardagi siviyag ve üc corba kasigi oda sicakliginda tereyag.
  • Bir paket kabartma tozu ve vanilya.
  • Iki tane elma.
  • Yarim bardak caviz ufalanmis.
  • Aldigi kadar un.
Yapilisi:
Yumurta ve seker iyice cirpilir vanilya süt eklenir  cirpilir yag eklenir tekrar cirpilir.Malzemeler iyice karisir  pürüzsüz bir kivam elde edilir.Kabaratma tozu ve un elenir ve karisima eklenir kivam alana kadar un eklenir,yaglanmis kelepceli kaliba kek dökülür.Önceden rendelenmis elmalari az bir seker,tarcinla iyice karistirilir ve kekin her tarafina gelecek sekilde yayilir,cevizler serpilir. 180° önceden isitilmis firinda yaklasik 40-45 dakika pisirilir.Yanina mutlaka cay demlenir ve afiyetle yenir.

1 yorum:

BAL ANNE dedi ki...

slm tarifiniz cok lezız gozukuyor ellerinşze saglık.......