4 Nisan 2012 Çarşamba

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



              Cumartesi eşimin doğum günüydü bende muzlu ,çikolatalı ve bademli bir pasta yaptım tadıda görüntüsüde çok güzeldi eşimde çok beğendi tarifi ise daha önce denediğim ve çok memnun kaldığım tarif size önceki keki ve kremayı aynen kopyalayarak yayınlıyorum ben bu sefer arasına muz ve fıstıklı çikolata koydum üzerine ise çikolata rendeledim ayrıca  muzları dilimleyip eritilmiş çikolata döktüm ve birer tane badem yapıştırdım .

Pasta Keki
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 paket vanilya
• 1/2 çay kaşığı limon suyu
• 1/2 çay bardağı sıcak su

1. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.
2. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
3. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
4. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)
5. Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
6. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.


           Ara kreması ise 4 su bardağı süt ile 4 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta karıştırılarak pişirildi ,soğuyana kadar ara sıra mikserle çırpıldı soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katıldı ve çırpmaya devam edildi.Kremanın tadı çok güzeldi onun için pastanın üzerinede bu kremayı sürdüm.

            Kremanız yetişmezse üzerini süslemek için ayrıca krem şanti kullanabilirsiniz.



            AFİYET OLSUN..........

1 yorum:

Clementine dedi ki...

merhabalar
burda ne yapmam gerektigini tam anlayamadim:
Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.

Tesekkurler