8 Nisan 2012 Pazar

CORNFLEKSLİ KURABİYE



























                 Bu kurabiyeleri misafirlerim için yapmıştım ama ilk yapıldığında pekte umduğum gibi bir lezzetle karşılaşamadım ama kurabiyeler 2-3 gün bekledikten sonra çok güzel oldu ben kurabiyeleri erittiğim çikolataya batırdım ama bazı bloglarda kurabiyelerin sadece üstlerinin değilde tamamının şokellaya batırıldığını gördüm sanırım öyle dahada lezzetli olacaktır üzerindeki cornflekslerde BİM de satılan karamelli corflekslerden kullanırsanız lezzetini dahada katlamış olursunuz .

      MALZEMELER: 1 paket oda ısısında margarin
                                   3 yumurta
                                   1 su bardağı pudra şekeri
                                   1 paket kabartma tozu
                                   3 su bardağı nişasta
                                   aldığı kadar un
    ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapıp şekil verin ve 170 derecede kurabiyeler çatlayıp çok hafif pembeleşene kadar pişirin ve kurabiyeler soğuyunca erimiş çikolataya veya erimiş şolellaya batırıp rondoda çekilmiş cornflekslere bulayın.

             AFİYET OLSUN........






3 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

fatma muğaloğlu arslan dedi ki...

ELTOŞUN HERZAMANKİ GİBİ HARİKA GÖRÜNÜYO ELLERİNE SAĞLIK

rumma dedi ki...

Füsun hanım merhaba..Bu kurabiyeyi bir kerede un eklemeden yumurta sayısını azaltarak deneyin ,bendeki tarifte 700 gr nişastaya 3 yumurta eklenmiş ve un yok ..Birde tamamen bularsanız dediğiniz gibi daha lezzetli oluyor..Ellerinize sağlık sevgiler