Sizlere sahurda yemeniz için nefis bir hamurişi tarifi yayınlıyorum ramazanda sahur için Kayseri de mutlaka yapılır çocuklar çok sevdikleri için bende yaptım ve sizler için yapılışınıda görüntüledim umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER: 2su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
tuz
aldığı kadar un
YAĞLAMAK İÇİN: 200g tereyağ +zeytinyağ karışımı(tereyağ miktarı fazla olmalı donması için)
4 yemek kaşığı tahin
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulurve yarım saat kadar dinlendirilir.Hamur 2 beziye ayrılır ,biri unlanmış tezgahın üzerinde açabildiğiniz kadar açın tahinli tereyağ karışımının yarısı hamurun her yerine sürülür ve ortasından delinerek kenarlara doğru rulo yapılır.Rulo yapılan hamur bir yerinden koparılır ve gül böreği gibi sarılır bu şekilde bir beziden 5 tane katmer çıkar.Bu yağkı hamurlar dolaba konarak soğutulur.Diğer beziyede aynı işlem uygulanır,toplam 10 tane katmeriniz olacak.Yağları donan katmerler oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açılarak tavada veya saç üzerinde pişirilir artan katmerlerinizi derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...........
TARİFİMİ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 5 İ DÜZENLEYEN ARKADAŞIM Gelibolu17'YE GÖNDERİYORUM
5 yorum:
ziyaretin için çok teşkk ederim canım.herzamn beklerim.izlemeye aldım.takipteyim.sevgiler.
merhaba canımm nasılsın? hayırlı ramazanların olsun...Güzel katmer tarifin için çok teşekkürler ellerine sağlık burada yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/katmer.html gene beklerim,selamlar :)
Merhaba:)Gülcan Hanımın sayfasındaki tarifinizdeki linkle ulaştım sayfanıza,ellerinize sağlık.Blogunuzu ve tariflerinizi çok beğendim,takibe alıyorum:)Selamlar:)
Katmer tarifinizi yapmıştım,bugün yayınladım.Ölçüler çok güzel tam istediğim kıvamda bir hamur oldu.Teşekkür ediyorum.Güzel paylaşımlarda bulunmak dileklerimle:)
Anneciğim çok güzel yapar keteyi...Tel tel ayrılır yerken... Ellerine sağlık...Bana da beklerim
Yorum Gönder