30 Temmuz 2012 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetidir barbunya bu sıcaklarda oldukça iyi gider.
MALZEMELER: 2 su bardağı barbunya
1 tane kurusoğan
2-3 diş sarımsak
2 domates
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
3 tane kesme şeker
1 patates
Öncelikle barbunyalar akşamdan ıslatılır ve sabah yumuşayana kadar haşlanır ,suyu süzülüp yıkanır.Zeytinyağ tencereye konup doğranmış soğan ve sarımsaklar kavrulur ,küp küp doğranmış patatesler konur ,kabukları soyulmuş doğranmış domates eklenerek kavrulmaya devam edilir salçası konur biraz daha kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı su konur ve kapağı kapatılarak patatesler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır ve barbunyalar ilave edilir tuz şeker eklenir ve kısık ateşte barbuyalar dağılmayacak şekilde 15 dk kaynatılır .Suyu barbunyaları koyduktan sonra az gelirse biraz ekleyin.Kısık ateşte pişirmek önemlidir çünkü barbunyalar çabucak dağılabilir suyunun rengi koyulaşır.Tencerede soğuyana kadar bekletin ve üzerine limon suyu dökün maydonoz veya dereotu ile servis yapın.
İsterseniz patatesleri eklerken havuçta koyabilirsiniz ben evde olmadığı için koymadım genellikle koyarım.
AFİYET OLSUN..........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
tam yaz yemeği
favori zeytinyağlım
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Yorum Gönder