2 Mayıs 2012 Çarşamba

MİLFÖYLÜ BÖREK



Annemin misafirleri için yaptığımız milföylü yufkalı börek görüntü süperdi puf puf kabarık börekler ama tadını bilemiyorum çünkü yiyemedim böreğin içini ıspanaklı yaptık misafirleriniz için yapabileceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER:   1 paket milföy
3 tane yufka
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt 2 yumurta (birini sarısı böreğin yüzüne)

Öncelikle milföyün yarısını birbirine ekleyerek oklavayla biraz açın ve tepsiye yerleştirin üzerine yufkanın birini yayın ve sos sürün ve iç malzemesini yayın üzerine diğer yufka ve yine sos ve iç harcı son yufkayı koyup kalan sosun hepsini dökün ve milföyü tek tek biraz oklavayla büyütüp düzgünce üzerini kaplayın ve alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi kesin ve yumurtanın sarısını sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN..............




1 yorum:

www.haydi-sofraya.blogspot.com dedi ki...

süper görünüyo eltoşum ellerine sağlık