Çok lezzetli ,hafif ve çıtır çıtır bir tatlı oldu ,birazda kuru baklavaya benziyor biz çok beğendik misafirlerimle birlikte afiyetle yedik.Yapması çok kolay ve pratik mutlaka deneyin.
MALZEMELER : Baklava yufkası
biraz tereyağ ve zeytinyağ karışımı
tahin
toz şeker
iri kıyılmış ceviz
Malzemeleri verirken özellikle ölçü vermedim ama yaparken zaten ölçü vereceğim.
Baklava yufkasının bir katını tezgaha serin üzerini yarım çorba kaşığı yağ ile yağlayın sonra ikinci katı serip yine yarım kaşık yağ ile yağlayın daha sonra üçüncüyü serin 1 yemek kaşığı tahin döküp fırçayla sürün üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin ve her tarafına ceviz döküp yufkaların kısa kenarından başlayıp rulo yapın verev kesin.Bu işlemi yapacağınız miktara göre tekrarlayın 500 g lık yufkadan epeyce oluyor ,kalan yufkaları derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder