2 Nisan 2012 Pazartesi
SULU KÖFTE
MALZEMELER : 1 kg yağsız kıyma
10 tepeleme yemek kaşığı köftelik bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça,tuz
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
toz biber
Yukarıdaki bütün malzemeyi bir kabın içerisine koyun ve iyice yoğrun 15-20 d kadar .Köftenin malzemesi iyice özleşene kadar yoğurmanız gerekiyor.Sonra köfteleri elinizle yuvarlayın,yuvarlama esnasında içindeki yağ sayesinde köftenin elinize hiç yapışmadığını göreceksiniz elinizi birkide ıslatmaya gerek kalmayacak.Bu miktarda malzemeden epey köfte oluyor bir kısmını önce tepsi ile dondurucuya koyup beklettikten sonra poşetleyip dondurucuda saklayabilirsiniz.4 kişilik bir aile için üç yemek olabilir.
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ,bir yemek kaşığı salça ve bir tatlı kaşığı toz biber koyup kavurun üzerine biraz sıcak su ekleyin kaynayınca köfteleri atın ve köfteler yumuşayana kadar pişirin .
AFİYET OLSUN.......................
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder