2 Nisan 2012 Pazartesi

PATATESLİ UNLU BÖREK



  Bu börekleri Sahrap Soysal ın ramazanda yaptığı bir yemek programında görmüştüm daha sonrada bir çok blogda yapıldı .Tadı biraz kuru böreğe benziyor tarifini en kısa zamanda yazacağım şimdilik fotoğraflarını yayınlıyorum...........

            Ve nihayet tarifi veriyorum.......
      
              MALZEMELER    :          3 yufka
                                                     1 su bardağı kadar un
                                                      sıvıyağ (isterseniz biraz margarin eritip karıştırabilirsiniz)

            İÇİ İÇİN  :      1Tane kurusoğanı biraz zeytinyağında kavurun içerisine haşlanmış ve ezilmiş 3 tane patatesi karıştırıp kavurmaya devam edin.Pul biber ve tuzunu atıp ateşten alın soğuyunca içerisine biraz peynir karıştırın.

             Yufkanın birini tezgahın üzerine açın ve her tarafını fırçayla yağlayın.Süzgeç yardımıyla her yerine un eleyin ve yufkayı ikiye katlayın yine yağlayıp un eleyin ve düz tarafına iç harcını bolca koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.Yufkayı sarmadan önce kenarlarını biraz içe katlayabilirsiniz.Ruloyu üç parmak kalınlığında kesin ve diğer yufkalarıda aynı şekilde yapın üzerini yine sıvı yağ ile yağlayarak 200 derecede ısınmış fırında pişirin..
 



             Salata oldukça kolay ama çokda lezzetli oldu.Közlenmiş ve soyulmuş biberlerin içini temizleyip küçük küçük doğrayın ve koyu kıvamlı sarımsaklı yoğurtla karıştırın hepsi bu kadar...


            AFİYET OLSUN.................   

Hiç yorum yok: