2 Nisan 2012 Pazartesi
MUHALLEBİLİ ÇİKOLATALI PASTA
Önce kurabiyenin içini yaparak başlayabiliriz bu nefis kurabiyelerin yapımına.
İÇİ İÇİN : 3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta veya un
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Sütü ve unu tencereye koyup karıştırarak pişirin ,kaynayınca şekerini ekleyip bir taşım kaynatın ve muhallebinin yarısını bir kaseye alın kalanına kakao katın ve karıştırın nonuda bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
HAMURU İÇİN : 1 paket oda ısısında margarin
3 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı pudra şekeri
un
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi koyarak 5 dakika yoğrun ve kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin (hamur ele yapışmayacak) .Buzdolabında üzerini kapatarak bekletebilirsiniz.
Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayın içerisini oyup birer çay kaşığı muhallebilerden koyup kapatın ve 180 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirin soğuyunca üzerini benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırın.
AFİYET OLSUN..............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder