Kurutulmuş domatesleri kaynar suda 3-4 saat ıslatın ve süzün .Közlenmiş biberleri ,maydonozları ve sarımsakları içerisine karıştırıp ,limon,sirke,tuz ve sızma zeytinyağını koyup bir gün bekletin .
Bir kurusoğanı,2 diş sarımsağı ve bir havucu küp küp doğrayıp 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağında kavurun üzerine küp küp doğranmış ve limonla ovulmuş 2 büyük kerevizi koyup 1 çay bardağı su ve 1,5 limonun suyunu ve tuzu ekleyip 10 dakika kadar pişirin .1 Tane patatesi küp küp doğrayıp üzerine ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin ,ara sıra suyunu kontrol etmeyi unutmayın piştikten sonra çok az suyu kalmalı.Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.İsterseniz üzerine biraz daha sızma zeytinyağ gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder