2 Nisan 2012 Pazartesi
KIYMALI EV MAKARNASI
Bu yöresel makarna tarifini etkinlik için yeşil kivi arkadaşıma gönderiyorum ve kendisine kolaylıklar diliyorum.Makarna ,çorba ve erişte eskiden Kayseride her evde yazdan kesilir ve kurutulurdu.Şimdi ise çoğu evlerde yapılmaz oldu çünkü yöresel yiyecek satan dükkanlarda yaz kış bulunuyor ve zahmetsizce alınıp pişiriliyor.Bizim makarnaları genellikle annem boş zamanlarında keser ,bize gönderir ellerine sağlık anneciğimin.
SOSU İÇİN MALZEMELER : 1 kuru soğan
1 patates
200 g kadar kıyma
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
toz kırmızı biber,pul biber,tuz
1 yemek kaşığı tereyağ birazda zeytinyağ
Öncelikle soğanlar ve yeşil biberler küçük bir tencerede yağla kavrulur ,üzerine kıyma eklenir suyunu çekene kadar iyice kavrulur ,salçalar ve biberler konur biraz çevrilir daha sonra çok ince doğranmış patatesler konur karıştırılır ,1 su bardağı su eklenerek patatesler yumuşayana kadar pişirilir.Ara sıra kontrol edilerek gerekirse su eklenir.
Yarım kilo ev makarnası tuzlu suda haşlanarak pişirilir üzerine soğuk su konarak süzülür biraz sulu bırakılır .Pişen sos makarnaya eklenir ,srımsaklı yoğurtla servis yapılır .
AFİYET OLSUN................
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder