5 Nisan 2012 Perşembe

BURMA BAKLAVA



      Bayram için yapmıştım çok nefis çıtır çıtır oldu hafif ve lezzetli bayramın üçüncü günü tükendi son gün için akşam nevzine yaptım tekrar.Yapımıda oldukça kolay.
        Hazır baklava yufkasını bir kat serip erimiş tereyağı fırça ile sürün antp fıstığı veya ceviz serpin ince oklavaya veya benim gibi 6 numara şişe sarıp iyice büzdürün ve tepsiye yerleştirin artan yağı fırçayla baklavaların üzerine bolca sürüp kesin ve180- 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin. 5 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.TATLININ ÇITIR ÇITIR OLMASINI İSTİYORSANIZ MUTLAKA TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLSUN TECRÜBELERİME DAYANARAK BELİRTMEK İSTEDİM.
        Şerbet için ise 4 su bardağı şeker,4 su bardağı suyu 20 dakika kısık ateşte kaynatın.

        AFİYET OLSUN.........

Hiç yorum yok: