18 Ocak 2015 Pazar

TRİLEÇE


     
   Bu tatlıyı çok merak ediyordum kızım çeşitli tarifler araştırarak benim için yaptı çok hafif ve leziz bir tatlı olmuştu güzel kızımın ellerine sağlık.
   Bizim evde bir şey pişirilirken az kalorili ama lezzetli olması çok önemlidir araştırmalar sonocu ADIM ADIM TARİFLER blogunda ki tarifi uyguladık kendisine çok teşekkürler ,karamelide çok yağlı olduğu için başka bir tarif bulduk çok güzel bir karamel sos elde ettik.

   Tarifi size aynen kopyalıyorum (mavi renkli kısım) :  

Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Trileçe Keki için:
  • 1,5 çay bardağı  toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak un (su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker.
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Kekin Hazırlanışı

  • Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
  • Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
  • Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
  • 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar  pişirin. Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
  • Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
  • Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
Biz orta boy dikdörtgen  borcam kullandık.
Kek fırından çıkınca 5-10dk kadar bekleyin ve dilimleyin kürdanlada her yerden delip şerbeti dökün.

          Şimdi bizim yaptığımız KARAMEL SOS
   1çay bardağı toz şeker
   1,5 su bardağı su
    1,5 tatlı kaşığı nişasta
   1 tatlı kaşığı tereyağ
    1 paket vanilya ve bizim eklememiz olan çay kaşığının ucu ile tarçın 

   Şekeri teflon tavaya koyup ocağa koyun erimeye başlayınca hafif hafif tavayı sallayın rengine çok dikkat edin fazla yakarsanız acı tadı oluşur baldan biraz daha koyu olsun rengi .İçerisine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup hızlıca karıştırıp suyun yarisini dökün diğer yarısı ilede nişastayı eritin ve karıştırarak karamele dökün biraz kaynatın vanilya ve tarçın ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuyana kadar arda karıştırın eğer pürüzlü olura blendırdanda geçirebilirsiniz ama bizimki pürüzsüz ve akıcı bir kıvamdaydı.

      Tatlınız tamamen soğuyunca karamel sosunu dökün 2saat sonra servis edebilirsiniz ama biz o kadarda bekleyemedik  hemen yedik birer dilim daha yememek içinde kendimizi zor tuttuk sabah olduğun da sütü tamamen çekmişti ve dilimler  daha güzel çokıyordu .

       Tadı revaniye benziyor hatta bisküviyi süte batırıp yiyormuşuz gibi bir lezzet veriyor.


1 yorum:

hatice dedi ki...

Trilece yapmayı bende çok istiyorum ama cesaret edemiyorum, ya kıvamını tutturamazsam :(