9 Ocak 2015 Cuma

PROFİTEROL


       Hamur için:  yarım paket margarin
                            1 su bardağı su
                            1 su bardağı un
                            1tatlı kaşığı şeker
                            1 çimdik tuz

                            4 yumurta
      un ve yumurta hariç diğer malzemeler ocağa konur ve kaynayınca un dökülür ocağın altı kısılır unun topaklanmaması için kaşıkla eze eze karıştırılır 4-5 dakika pişirilir.
Ocak kapatılarak hamurun ılıması beklenir ılıyan hamura yumurtalar tek tek kırılarak iyice karıştırılır.
     Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı ile hamur koyulur ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişince fırın kapatılır ve kapağı açılmadan 10 dakika bekletilir .Bu ölçüden iki tepsi çıkıyor.

          Pastacı kreması: 4 su bardağı süt
                                    3 yemek kaşığı un
                                    3 yemek kaşığı nişasta
                                    2 yumurta
                                    1 su bardağı şeker
                                    50 g tereyağ
     süt,un ,nişasta ve yumurtalar tencereye konur ve iyice çırpılır ,ocağa alınarak kısık ateşte (çok hızlı ateşte pişirirseniz kremanız un kokar çiğ gibi kalır) karıştıra karıştıra pişirilir kaynayınca şeker eklenir 1-2 d kaynatılıp ocaktan alınır .Sıcakken tereyağ konur ara sıra karıştırılır yağ eriyince bir parça streç filim kremanın yüzeyine yapıştırılır ve soğuyunca mikserle çırpılır katı olmuşsa biraz süt ekleyebilirsiniz.Streç örterek kremanın kabuk tutup pütürleşmesini önlüyoruz.

   

Bu krema bol bol yetiyor hamurların içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

 Üzerinin sosu için 1 paket hazır çikolata sosu pişirdim ve sos sıcakken içine damla çikolata ekleyip erittim.


AFİYET OLSUN.................


Hiç yorum yok: