Hamur için: yarım paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
4 yumurta
un ve yumurta hariç diğer malzemeler ocağa konur ve kaynayınca un dökülür ocağın altı kısılır unun topaklanmaması için kaşıkla eze eze karıştırılır 4-5 dakika pişirilir.
Ocak kapatılarak hamurun ılıması beklenir ılıyan hamura yumurtalar tek tek kırılarak iyice karıştırılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı ile hamur koyulur ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişince fırın kapatılır ve kapağı açılmadan 10 dakika bekletilir .Bu ölçüden iki tepsi çıkıyor.
Pastacı kreması: 4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
1 su bardağı şeker
50 g tereyağ
süt,un ,nişasta ve yumurtalar tencereye konur ve iyice çırpılır ,ocağa alınarak kısık ateşte (çok hızlı ateşte pişirirseniz kremanız un kokar çiğ gibi kalır) karıştıra karıştıra pişirilir kaynayınca şeker eklenir 1-2 d kaynatılıp ocaktan alınır .Sıcakken tereyağ konur ara sıra karıştırılır yağ eriyince bir parça streç filim kremanın yüzeyine yapıştırılır ve soğuyunca mikserle çırpılır katı olmuşsa biraz süt ekleyebilirsiniz.Streç örterek kremanın kabuk tutup pütürleşmesini önlüyoruz.
Bu krema bol bol yetiyor hamurların içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.
Üzerinin sosu için 1 paket hazır çikolata sosu pişirdim ve sos sıcakken içine damla çikolata ekleyip erittim.
AFİYET OLSUN.................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder