27 Ocak 2015 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK





                                   
       
       HAMURU :  1 su bardağı ılık su
                             1 su bardağı ılık süt
                             2 yemek kaşığı yoğurt
                            yarım çay bardağı zeytinyağ
                            1 tatlı kaşığı tuz ,şeker
                            1 yumurtanın beyazı
                            1 paket maya
                            un
    Yumuşak bir hamur yoğurup mayalanmasını bekleyin.Hamuru iki parçaya ayırın sonra her parçayı dörde bölün .
     Ezilmiş 4-5 kaşık haşhaşı 1 su bardağı zeytinyağ ile açın.Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın haşhaş sürüp ceviz serpin ,4 katı üst üste koyun sonra hamuru ortadan ikiye bölüp bir yarısını diğer yarısının üzerine koyun 2 parmak kalınlığında kesip hamuru kıvırın ve yuvarlak şekşlde tepsiye koyun resimdeki gibi yapın ve üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin.
 
      Diğer hamurada aynı işlemi yapın resimdeki gibi iki tane çıkıyor bu tariften isterseniz hamurun hepsini büyük bir tepsiye yapabilirsiniz.

2 yorum:

Evren Martı Demir dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzet ama ben hala yapamadım, sanırım hep bana yaptılar o yüzden... 😊 Ellerine sağlık canım...

Sevgiler
www.birdilimdus.blogspot.com

örgüveyemek dedi ki...

Süper görünüyor ellerinize sağlık