14 Aralık 2012 Cuma

ETLİ BADEMLİ PİRİNÇ PİLAVI


 
   Bugün okula gitmeden  pişirdim bu pilavı çok lezzetli oldu .Biraz oyalayıcı ama yapmaya değer doğrusu ...

   Malzemeler :  400-500 g dana kuşbaşı
                         2 su bardağı baldo pirinç
                         3 su bardağı et suyu
                         zeytinyağ ve tereyağ
                         çiğ badem

  Öncelikle etleri küçük küçük doğrayıp düdüklüde 2 bardak suyla haşlayın.Islanmış pirinçleri iyice süzdürün Pilav tavasına biraz zeytinyağ koyup haşlanmış ve süzülmüş etleri biraz kavurun ,pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin ve süzdüğünüz kaynar 3 su bardağı et suyunu ekleyin tuz atın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin pilavınızı pişirmeye bırakın.Diğer tarafta bademleri kaynar suyla bir süre ıslatın ve kabuklarını soyun küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.Pilav piştikten sonra kavrulmuş bademleri dökün ve pilav tavasının ağzına kağıt havlu koyun.10-15 dakika sonra pirinçleri ezmeden pilavı yavaşca karıştırıp kağıt havlu koyup kapağı kapatın biraz dinlendikten sonra pilavınız servise hazır.


             AFİYET OLSUN..........


1 yorum:

yildiz dedi ki...

Bir nevi perde pilavina benzemis,
bizim oralarda duvakli pilavda denir.
Ellerine saglik arkadasim,yiyenlere afiyetler olsun