14 Aralık 2012 Cuma
ETLİ BADEMLİ PİRİNÇ PİLAVI
Bugün okula gitmeden pişirdim bu pilavı çok lezzetli oldu .Biraz oyalayıcı ama yapmaya değer doğrusu ...
Malzemeler : 400-500 g dana kuşbaşı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı et suyu
zeytinyağ ve tereyağ
çiğ badem
Öncelikle etleri küçük küçük doğrayıp düdüklüde 2 bardak suyla haşlayın.Islanmış pirinçleri iyice süzdürün Pilav tavasına biraz zeytinyağ koyup haşlanmış ve süzülmüş etleri biraz kavurun ,pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin ve süzdüğünüz kaynar 3 su bardağı et suyunu ekleyin tuz atın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin pilavınızı pişirmeye bırakın.Diğer tarafta bademleri kaynar suyla bir süre ıslatın ve kabuklarını soyun küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.Pilav piştikten sonra kavrulmuş bademleri dökün ve pilav tavasının ağzına kağıt havlu koyun.10-15 dakika sonra pirinçleri ezmeden pilavı yavaşca karıştırıp kağıt havlu koyup kapağı kapatın biraz dinlendikten sonra pilavınız servise hazır.
AFİYET OLSUN..........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bir nevi perde pilavina benzemis,
bizim oralarda duvakli pilavda denir.
Ellerine saglik arkadasim,yiyenlere afiyetler olsun
Yorum Gönder