16 Ekim 2012 Salı

PDÇS-76 TARİF NO:82

  Pırıl hanımdan harika bir ekmek tarifi var etkinliğimiz için bende ekmeğini evde pişirenlerdenim evdeki mis gibi ekmek kokusu bile herşeye değer ellerine sağlık arkadaşım çok teşekkürler diğer güzel tarifleri için TIKLAYINIZ.........

 

LEZZETLİ SANATLAR-ZEYTİNLİ EKMEK

Sağlığımıza faydalı meyve zeytin Türk usulü kahvaltının demirbaşı sayılır. Ekmekle zeytini birleştirdim. Sabah kahvaltıya hazırladığım Zeytinli Ekmek çok beğenildi. Zeytinle birlikte kuru domates ve kekik, 7 tahıllı un ile inanılmaz lezzette oldu. Siz de değişik lezzetleri evinizde hazırlayıp sofralarınızda bulundurabilirsiniz. İsterseniz ceviz veya acı kırmızı biber gibi lezzetler de ekleyebilirsiniz.




MALZEMELER
  • 2 su bardağı 7 tahıllı un  (söke marka)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya  ( Dr. Oetker )
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
  • 8 parça ıslanmış ve iri doğranmış kuru domates

YAPILIŞI
  1. Hamuru hazırlayacağınız kapta unları ve mayayı karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp sırasıyla malzemeleri koyun. İyice karıştırın, gerekirse biraz daha un ekleyin.
  3. Yağlanmış kare borcam veya benzeri bir kalıba yerleştirin.
  4. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 30 dk. sonra hamur kabaracaktır. 
  5. Üzerine 7 Tahıllı Un ekeleyin ve 200 C'de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. Fırından alınca soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

***Bu keki 76.PDÇS Etkinliği'nde ev sahibi olan Füsun  (http://www.fusununmutfagi.blogspot.com) arkadaşıma gönderiyorum.

1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

KOlay gelsin canım etkinlik süper gidiyor maşallah...Elleirne emeklerine sağlık...Tarif yayınladım alırmısın..selamlar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/10/18yl-pastas.html