LEZZETLİ SANATLAR-ZEYTİNLİ EKMEK
Sağlığımıza faydalı meyve zeytin Türk usulü kahvaltının demirbaşı sayılır. Ekmekle zeytini birleştirdim. Sabah kahvaltıya hazırladığım Zeytinli Ekmek çok beğenildi. Zeytinle birlikte kuru domates ve kekik, 7 tahıllı un ile inanılmaz lezzette oldu. Siz de değişik lezzetleri evinizde hazırlayıp sofralarınızda bulundurabilirsiniz. İsterseniz ceviz veya acı kırmızı biber gibi lezzetler de ekleyebilirsiniz.
- 2 su bardağı 7 tahıllı un (söke marka)
- 1 su bardağı un
- 1 paket instant kuru maya ( Dr. Oetker )
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ veya margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1-2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
- 8 parça ıslanmış ve iri doğranmış kuru domates
YAPILIŞI
- Hamuru hazırlayacağınız kapta unları ve mayayı karıştırın.
- Ortasını havuz gibi açıp sırasıyla malzemeleri koyun. İyice karıştırın, gerekirse biraz daha un ekleyin.
- Yağlanmış kare borcam veya benzeri bir kalıba yerleştirin.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 30 dk. sonra hamur kabaracaktır.
- Üzerine 7 Tahıllı Un ekeleyin ve 200 C'de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından alınca soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
***Bu keki 76.PDÇS Etkinliği'nde ev sahibi olan Füsun (http://www.fusununmutfagi.blogspot.com) arkadaşıma gönderiyorum.
1 yorum:
KOlay gelsin canım etkinlik süper gidiyor maşallah...Elleirne emeklerine sağlık...Tarif yayınladım alırmısın..selamlar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/10/18yl-pastas.html
Yorum Gönder