1 Nisan 2012 Pazar

ŞEKERPARE

         MALZEMELER :                        1 paket margarin
                                           yarım su bardağı şeker
                                           2 yumurta
                                           4 yemek kaşığı irmik
                                          1 paket kabartma tozu
                                          un
                                         fındık
      ŞERBET İÇİN :                          3,5 su bardağı şeker
                                          4 su bardağı su
                Su ve şeker tencereye konup karıştırılır 15 dakika kadar kaynatılır 1-2 damla limon sıkılır ve ocaktan indirilir.

                Margarin şeker ve yumurtalar 5 dk kadar el ile iyice yoğrulur diğer malzemelerde eklenerek şekil verilir ,ortalarına fındık konularak 180 derecede pişirilir .İkiside ılıkken üzerine şerbet dökülür ve tepsiyle üzeri kapatılarak şerbeti çekmesi sağlanır. 

                AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok: