4 Nisan 2012 Çarşamba

MADIMAK YEMEĞİ



           Çok beğenerek yediğimiz bir sebze yemeği ,madımağı her zaman bulmak mümkün değil .Çok olduğu zaman bulgurla birlikte haşladıktan sonra suyunu iyice süzdürüp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Ben daha önce yaptığım yemeğin resmini çekememiştim  bu dondurucudan çıkarıp pişirdiğim madımak yemeği tadında hiç bir değişiklik olmuyor aynen tazesinin lezzetinde.
          Madımağı iyice yıkadıktan sonra doğrayıp içerisine biraz bulgur atın ve üzerine çıkacak kadar su koyup pişene kadar haşlayın.Piştikten sonra suyu biraz fazla gelirse süzebilirsiniz.
          Bir kurusoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun üzerine 1 parmak soyulmuş ve ince ince doğranmış sucukları koyup kavurmaya devam edin.Sucuklar kavrulunca 1 kaşık domates salçası birzda biber salçası koyun bir iki kere çevirip bulgurla pişen madımakların üzerine döküp 10 dakika kadar kaynatın tuzunu ve pul biberini ekleyip ocaktan alabilirsiniz.
          Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz...

          AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: