4 Nisan 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREK VE FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ


          Tarif eltoşumun kahvaltı sofrasından çok beğendiğim için bende iki seferdir yapıyorum tarifi eltoşumdan aynen kopyaladım kahvaltı sofrasına bakmak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.
KARNIYARIK BÖREĞİ
2 adet yufka
2 yumurta
4kaşık yoğurt
yarım çaybardağı süt
1çaybardağı zeytinyagı
peynir
domates biber
YAPILIŞI
Yufkanın birini tezgahın üstüne seriniz.Birkapda karışrıdığınız yağ yoğurt süt ve yumurta karışımını iyice çırpıp yufkanın üzerine 4kaşık döküp her yerine sürünüz 2.yufkayıda üzerine serip karışımdan sürünüz.Sonra yufkaları  8 üçkene kesiniz.geniş tarafına peyniri koyup sigara böreği gibi sarınız.tepsiye terleştirip kalan karılımı izerlerine sürünüz bureğin ortasını bıcakla kesip aralarına domates biber yerleştirip 200 dereceli fırında pişirin


           Paçanga böreği biraz daha hafif olsun diye fırında pişirdim karnıyarık börekteki tarifi uyguladım peynir yerine kavurduğum domates ,biber ve pastırmaları koyup üzerineda kaşar peyniri ekleyiy börekleri sardım üzerine artan iç karçtan sürüp galeta unu ekledim.Karnıyarık böreklerle beraber kahvaltı için pişirdim.


           AFİYET OLSUN............

Hiç yorum yok: