1 Nisan 2012 Pazar

BAYATLAMYAN ELMALI KEK




                    MALZEMELER :            4 yumurta
                                                        yarım su bardağı su
                                                        yarım su bardağı sıvıyağ
                                                        1 su bardağı şeker
                                                        2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
                                                        1 paket kabartma tozu


                                                        5 orta boy elma
                                                        1 su bardağı ceviz
                                                         1 tatlı kaşığı tarçın

             Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir.
              Elma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılır.
             Yuvarlak veya kare borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir.

              
             Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere öre daha geç bayatlıyor tabi kalırsa..

              Kullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun.


              AFİYET OLSUN...............

Hiç yorum yok: