5 Nisan 2012 Perşembe

BADEMLİ KURABİYE



        Oldukça lezzetli ve yumuşacık kurabiyeler ,tadına bakanlarda oldukça beğendiler.
        MALZEMELER:       1 paket teremyağ
                                    2 yumurta
                                    1 su bardağı toz şeker
                                    1 su bardağı kavrulmuş ve rondoda çekilmiş badem
                                    3 su bardağı un
                                   1 paket kabartma tozu
        Oda ısısında bekletilmiş yağ elle iyice yumuşatılır ,yumurtalar ve şeker konulup karıştırılır sonra diğer malzemelerde eklenir ve yoğrulur(hamurla fazla uğraşırsanız elinizin ısısından dolayı yağını bırakır bu yüzden hızlıca yoğurmalısınız.
       Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırın ve 180 derecelik fırında pişirin(Bir süre piştikten sonra kurabiyeler kabarınca fırından çıkarıp oklavanın ucu ile ortalarına yeniden bastırın ve pişirmeye devam edin) üzerinin hafif pembeleşmesi yeterli.
       1 yemek kaşığı nutellanın içerisine 2 yemek kaşığı damla çikolata koyup benmari usulü eritin ve kurabiyelerin ortasına dökün.

             AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: