1 Nisan 2012 Pazar

AYVA TATLISI


       MALZEMELER   :        6 tane ayva(benim kullandığım ayvalar küçüktü)
                                                          12 yemek kaşığı şeker
                                                           ceviz veya fındık kırığı

             Ayvaların kabuğu soyulur ,ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır.Ayvaların oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizilir.Her yarım ayvanın üzerine bir yemek kaşığı toz şeker serpilir.Eğer ayvalarınız büyükse her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker koyabilirsiniz.Ayvaların çekirdekleri ve kabuklarıda tencereye konur 1 çay bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır .Kaynamaya başlayınca ocağınızın en kısık gözüne koyun ve yaklaşık 1-1,5 saat kadar çok kısık ateşte pişirin.Aslında ayvalar çabuk pişiyor ama renginin kızarması için pişirme işlemini uzatmak gerekiyor.Soğuyana kadar tencerede bırakın soğuyunca servis tabağına koyun. Üzerini dilediğiniz gibi cevizle veya fındıkla süsleyebilirsiniz.


              AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: