29 Mart 2012 Perşembe

PAZI SARMASI

 

                  MALZEMELER:         2 bağ pazı
                                              2 tane kuru soğan
                                              2 su bardağı pirinç
                                              1 çay bardağı zeytinyağ
                                              1yemek kaşığı kırmızı toz biber
                                              1 çay kaşığı karabiber,pul biber
                                              2 yemek kasıgı nar ekşisi
                                              1 yemek kasıgı biber salçası
    
     Pazıların sapları kesilir ve kaynamış suya batırılıp çıkarılır.Soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur.Üzerine    yıkanmış pirinçler konur bir iki kere karıştırılır,biber salçası ,baharatlar konur,tuz eklenir ve 2 su bardağı sıcak su
  konarak kısık ateşte pişirilir.Nar ekşisi eklenerek karıştırılır.Pazıların kalın damarları kesilerek çıkarılır.Pazıların         büyüklüğüne göre ikiye veya üçe kesilerek yaprak gibi sarılır,tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılır,2su bardağı sıcak su konur,biraz zeytinyağı gezdirilir ve kısık ateşte pişirilir.
                                                


Hiç yorum yok: