30 Mart 2012 Cuma

NESKAFELİ KEK

6

       Bu keki akşamki misafirlerim için yapmıştım onlarda çok severek yediler.Tabiki arkasından da karlı kış gecelerinin vazgeçilmezi olan ARABAŞI vardı.

       MALZEMELER :        4 yumurta
                                   1 su bardağı şeker
                                   1 su bardağı su
                                   1/2 su bardağı sıvıyağ
                                   2 su bardağı un
                                   1 paket kabartma tozu

       ÜZERİ İÇİN :     1 su bardağı soğuk süt + 1 tatlı kaşığı neskafe
                                  1 paket çikolatalı puding + 500g süt
      Yumurta ile şeker çırpılır ,su sıvı yağ konur ve karıştırılır daha sonra un , kabartma tozu eklenerek yağlanmış fırın kabına dökülür bu ölçü yuvarlak borcam veya kare borcam için yeterli.175 derece fırında alt ısıtıcı+fan ayarında üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından  çıkınca 1 su bardağı sütün içerisine karıştırılmış 1 tatlı kaşığı neskafe ile kek ıslatılır.Neskafeli süt kekin üzerine kaşık kaşık ökülmelidir.1 paket puding üzerindeki tarife göre hazırlanır ve biraz ılyınca kekin üzerine dökülür.Dolapta 2-3 saat kadar bekletildikten sonra servis edilir Bu keki yapıp tadına baktığınızda sürekli yapacaklarınızın listesine alacağınızdan eminim .

              AFİYET OLSUN..................
           

Hiç yorum yok: