6
Bu keki akşamki misafirlerim için yapmıştım onlarda çok severek yediler.Tabiki arkasından da karlı kış gecelerinin vazgeçilmezi olan ARABAŞI vardı.
MALZEMELER : 4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN : 1 su bardağı soğuk süt + 1 tatlı kaşığı neskafe
1 paket çikolatalı puding + 500g süt
Yumurta ile şeker çırpılır ,su sıvı yağ konur ve karıştırılır daha sonra un , kabartma tozu eklenerek yağlanmış fırın kabına dökülür bu ölçü yuvarlak borcam veya kare borcam için yeterli.175 derece fırında alt ısıtıcı+fan ayarında üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından çıkınca 1 su bardağı sütün içerisine karıştırılmış 1 tatlı kaşığı neskafe ile kek ıslatılır.Neskafeli süt kekin üzerine kaşık kaşık ökülmelidir.1 paket puding üzerindeki tarife göre hazırlanır ve biraz ılyınca kekin üzerine dökülür.Dolapta 2-3 saat kadar bekletildikten sonra servis edilir Bu keki yapıp tadına baktığınızda sürekli yapacaklarınızın listesine alacağınızdan eminim .
AFİYET OLSUN..................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder