MALZEMELER : 6 yufka
300g kıyma
1 orta boy patates
1 tane soğan
pul biber,karabiber
maydonoz
SOS İÇİN : 2 su bardağı süt
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle soğan doğranır ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur daha sonra kıyma eklenir ,suyu çekene kadar kavrulur.Üzerine rendelenmiş çiğ patates eklenerek karıştırılır 2-3 d kavrularak baharatları ,tuzu atılır ve maydonaz eklenir ,soğumaya bırakılır.
Yumurta ,süt ve yağ çırpılarak karıştırılır.İlk yufka yağlanmış tepsiye kenarları dişarıya sarkacak şekilde serilir ,sosdan her tarafına dökülür.İkinci kat yufka kırıştırılarak serilir yine sos dökülür ve hazırladığımız kıymanın yarısı serilir diğer iki yufkada aynı şekilde serilir tekrar kalan kıyma konur ve son iki kat yufkada araları soslanarak serilir en son tepsiden sarkan yufkalar böreğin üzerine doğru kapatılır kalan sos üzerine dökülür ,susam serpilir ve en az 1 saat ağzı başka bir tepsiyle kapatılarak bekletilir.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir ,fırından çıkınca üzerine biraz soğuk su serpilerek temiz bir bezle örtülür.
Bu böreği isterseniz peynirlide yapabilirsiniz ikiside nefis oluyor.
AFİYET OLSUN.....................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder