30 Mart 2012 Cuma

TAVUKLU KARNIBAHAR YEMEĞİ

TAVUKLU KARNIBAHAR YEMEĞİ
4

             MALZEMELER :       yarım tavuk ğöğsü
                                         1 küçük karnıbahar
                                         1 tane havuç
                                         1 tane soğan
                                         1 tane patates
                                         2 yemek kaşığı zeytinyağ
                                         tuz ,karabiber, pulbiber
                                         1 yemek kaşığı domates salçası

         Bu yemeğin özelliği bütün malzemelerin çiğden konulması yani hiç kavurmadan.Tencereye önce soğanları doğrayıp koyuyoruz üzerine kuşbaşı doğradığımız tavukları daha sonra ince ince doğradığımız havuçları sonra çiçeklerine ayırdığımız karnıbaharları en üstede iri doğradığımız patatesleri ,yağını 1,5 su bardağı suyla ezdiğimiz salçayı koyuyoruz ve tuzunu ,bol karabiberini ve pul biberini atıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.İsterseniz tavuk bulyonda ilave edebilirsiniz dahada lezzetli olur.Değişik ve sağlık bir karnıbahar yemeği denemenizi tavsiye ederim,hoşcakalın.

           AFİYET OLSUN........................

Hiç yorum yok: