30 Mart 2012 Cuma

DENİZ BÖRÜLCESİ


0
145

     Deniz börülcesiyle ilk geçen sene bir arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştık ve tadını çok beğendik Eşimde geçen gün markette görünce hemen almış.Tadı nefisti görüntüde fena olmamış doğrusu .Yapımıda oldukça kolay yanlızca kılçıklarını çıkarma işi biraz oyalıyor,sağolsun kızım bu işi seve seve yaptı ellerine sağlık.
  
      2 bağ deniz börülcesini bol suda 15 dk kadar (yumuşayıncaya kadar) haşladım ve fazla tuzu çıksın diye soğuk suyla yıkadım.Bu arada haşlamadan önce börülcelerin köklerini kesip yıkamayı ihmal etmeyin.Haşlanan börülceyi kök tarafından bir elinizle tutup diğer elinizle sıyırıp kılçığını çıkarın.Bu aşamada biraz sabırlı olmanız gerekiyor tabiki.Ayıkladığınız börülcenin üzerine 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,2 yemek kaşığı nar ekşisi,yarım limon suyu koyun ve 2 diş sarımsağı rendeleyin.Böylece yarım saat kadar bekletirseniz tadı daha güzel olur.Üzerinede 1 domatesi ve 1 salatalığı küçük küçük doğrayıp karıştırın.KESİNLİKLE TUZ KULLANMAYIN BÖRÜLCELER YETERİNCE TUZLU OLUYOR .

     AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok: