30 Mart 2012 Cuma

ÇİĞ KÖFTE


0
144

    MALZEMELER : 1 kg çiğ köftelik kıyma
                                 1 kg köftelik bulgur
                                 1 baş soğan
                                 4-5 diş sarımsak
                                 200-300g ceviz içi
                                 1 çay bardağı zeytinyağ
                                 1/2 çay bardağı nar ekşisi
                                 1 kase yoğurt
                                 karışık çiğ köfte baharatları
                                3 yemek kaşığı biber salçası
                                1 bağ maydonoz
                                1 bağ yeşil soğan

           Eşim bu çiğ köfte tarifini ELAZIĞLI bir arkadaşından almıştı .Oldukça lezzetli bir tarif biz çok beğenerek yiyoruz.
  
         YAPILIŞI:
      
           Öncelikle eti yoğurdun yarısı,salça ,baharatlar ile karıştırıp 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
           Çiğ köfte tepsisine bulgur konur üzerine sırasıyla kalan yoğurt ,soğan ,sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağ ,ceviz içi eklenerek herbiri beşer dakika yoğrulur.En son terbiyelenmiş et eklenir içerisine 4 küp buz konarak bulgurlar şişene kadar yoğrulur.Kıyılmış yeşil soğan ve maydonoz eklenerek eklenere biraz daha yoğrulur ,şekillendirilir marul ve limon ile birlikte servis edilir .

Hiç yorum yok: